Nästa ämne jag tänkte ta upp här i bloggen handlar om hur man kan tänka för att minska sin konsumtion. För oss var det ju en av de större posterna som vi faktiskt kunde påverka varför jag väljer att skriva om dem här!

Shopping

För det första är det viktigt att ta reda på vad som faktiskt finns i denna kategori. Om du har sparat kvitton och utvärderat som jag tipsade om i första inlägget som du kan hitta här, så har du stenkoll på det!

Det kan vara svårt att vara hård mot sig själv och verkligen erkänna vilka köp som varit rentav onödiga. Jag skulle säga att de flesta oplanerade inköpen hör hemma i den onödiga kategorin, hur trist det än låter att inte ”få” impulsshoppa med gott samvete längre!

När jag ska köpa något nu så är planering a och o. När jag upptäcker att jag har ett behov av något memorerar jag det och försöker i första hand komma över det begagnat – vilket är mycket billigare än att köpa nytt, och dessutom mer miljövänligt. Mina bästa tips när det gäller att köpa begagnat ska jag dela med mig av i ett kommande inlägg.

Är det något som är svårt att hitta begagnat eller kanske något som är olämpligt att köpa begagnat ser jag till att göra research om olika produkter som kan passa mig för att vara så säker jag kan på att jag köper rätt pryl. När jag vet vilken grej jag är ute efter är det dags att jämföra priser för att inte behöva betala mer än jag behöver. Dock vill jag verkligen köpa produkter av god kvalitet när jag väl köper något så att jag vet att jag kan använda det under lång tid.

Shoppingrunda

Det gäller också att ta hand om det man redan har. Det är ofta billigare att laga något befintligt istället för att köpa nytt, även om det kan vara roligare att få lov att köpa nytt. Efter ett tag vänjer man sig faktiskt vid att konsumera mindre och känner inte lika stort behov av det. Ett viktigt tips, särskilt i början av denna resa mot en mer medveten konsumtion, är att inte utsätta sig för frestelser. Det vill säga – undvik att gå på stan eller i affärer där du vet att du kan hitta något som du gärna vill köpa.

Att ha saker i överflöd innebär inte livskvalitet, att minska på röran frigör mer utrymme i ditt hem och kan hjälpa dig att stressa av. Framöver kommer jag även att blogga om mina bästa tips när det gäller att sälja av överflödiga prylar som istället kan ge extra klirr i kassan för dig!