Veckans veckomeny vecka 12

Det verkar ju som att jag för tillfället skulle kunna byta namn på bloggen till veckans veckomeny? Förra veckan hade jag så fullt upp att jag inte ens hann göra en intressant navelskådning runt livet kring denna. Förlåt, ”intressant”, borde jag ha skrivit. Men så är det nu. Det är mycket som tar min tid och min uppmärksamhet. Böcker ska läsas och filmer ska ses. Artiklar ska läsas och namn ska rekas. Sketcher ska skrivas och deltagare kvalas. Möten ska mötas och mail formuleras. Att ha två olika jobb samtidigt är roligt men också lite, ska vi säga, utmanande? Men jag klagar inte. Verkligen inte. Jag har SÅ JÄKLA ROLIGT just nu. Jag riktigt känner hur min hjärna vidgas. Och jag känner också vilket behov den (hjärnan alltså) har av att göra processa allt jag tar in nu. Mina nätter är fyllda av drömmar och det är inte helt gynnsamt för sömnkvalitén.

För att göra en övergång till veckans meny kan jag berätta om ett av de programmen som jag tittat på. Zero Impact på UR. Har ni tittat på det? Jag kanske återkommer med ett tipsinlägg pga älskar det så mycket men hur som helst så har det påverkat vår syn på mat en del här hemma. Mandelmanns på TV4 och senaste säsongen av Chefs Table har också påverkat oss och det måste jag nog också ta och återkomma om. Effekten är i alla fall att vi (jag och och Ulf ) bestämt oss för att dra ner på köttkonsumtionen ännu lite mer. Jag inser också att vi liksom inte behöver planera för att vi ska äta kött, det slinker så lätt in i menyn i alla fall. Som i förra veckan. Vi åkte ut till landet under helgen och vips stod vi där och grillade korv. Urgott men också av slentrian. Fast mest gott. Tror jag?

Den här veckan har jag en kötträtt planerad. I frysen ligger nämligen en förpackning ekologisk köttfärs som jag passade på att köpa på mig när jag fick chansen, och till helgen kommer min mamma och det finns ingen som gör så goda köttfärsbiffar som hon. Alltså får det bli plattbullar till helgen. Med henne här planerar jag och Ulf att gå ut och äta. Jag har lyckats få bord på Mathias Dahlgrens nya vegetariska finkrog Rutabaga på Grand Hotel. Hurra för oss! Men nog svamlat. Här ska samtal ringas och ringar slutas.

Veckans veckomeny för vecka 12:

VEG: Halloumipytt (kvar från förra veckan)
VEG: Tomatsoppa med quesadillas

VEG: Vegetarisk risnudelwok

VEG: Fransk böngryta

VEG: Potatisvåfflor
(med hallon/aprikossylt och vispad grädde / crème fraiche, rödlök och tångkaviar)
Torsk med rostade morötter och parmesancreme
Stuvade makaroner och plattbullar (barndomsmaten)

<3

Spara

Spara

You may also like

1 comment

  1. Jag blir helt vilse när jag ska försöka äta mindre kött, mer fisk, mer grönsaker (och även lite smalare därför att jag har gamla gravidkilon kvar som sitter helt fastklistrade pâ min kropp tydligen)… Jag lagar en vegetarisk lasagne för att vara nyttig som är supergod, men har ett halvt kilo ost i sig. Känns ju inte nyttigt det heller. Jag skulle gärna laga mer med bönor. Har lagt ner lite kokböcker i korgen pâ Bokus men, jag tar mig inte tid att planera helt enkelt. Sedan äter vi mest kyckling vilket kanske är bättre än rött kött. Hursomhelst om Du alltsâ hittar snabba, lätta och smarriga vegetariska recept, sâ tipsa om dina favoriter. Tycker att det är roligt att läsa dina veckomenyer. Blir inspirerad även om jag inte tar tag i det!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.