Supersnabb grönkålspasta med chili och vitlök

Jag älskar grönkål, verkligen ÄLSKAR grönkål. Som ni vet är min favoritsallad just nu grönkål, men även tillagad är den ju en sån superhit! I vår familj är vi väldigt svaga för pasta och nu när barnen var sjuka (fast friska och nu är de friska på riktigt och på förskola och allt) och bara bara ville ha bara pasta så passade jag på att göra en variant med grönkål till oss vuxna och OH YEA vad det känns som att jag har kommit på en ny favoriträtt i hela världen. De klassiska italienska skaldjurspastorna som brukar ha olivolja, chili och vitlök som bas fick utgöra grunden. Sedan adderade jag faktiskt bara grönkål och det blev så vansinnigt gott. På en ingivelse hällde jag också på lite citron och det blev bra, men inte bättre så det är inte nödvändigt. Med den tillsatta syran blev det dock nödvändigt att addera citronskal så sån är regeln: om det adderas citronsaft till rätten bör man också addera finrivet skal.

01. Gronkalspasta med chili och vitlok

Supersnabb grönkålspasta med chili och vitlök:

Det här behövs för två portioner:
2 portioner linguini
2 msk olivolja
1 vitlöksklyfta, finhackad
1/2 röd chili, urkärnad och finhackad
4 blad grönkål
salt
ev 1/2 citron, saften och skalet finrivet
ev chiliflakes

Gör så här:
Koka pastan.
Skölj grönkålen och riv den i mindre bitar. Den träiga mittstocken ska inte med.
Fräs vitlök och chili varsamt i olivolja några minuter utan att de tar färg.
Tillsätt grönkålen och stek den tills den slaknat.
Salta generöst.
Addera eventuellt citronsaft- och finrivet skal (alltså, typ helst inte).
Servera med pastan.
Toppa med lite extra chiliflakes eftersom det blir snyggare så.

Spara

Spara

You may also like

2 comments

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.