Potatisvåfflor för vuxna och barn

Ett återkommande tips för att få i barn mer nyttiga grejer är att blanda ut gamla favoriter med bra saker. Pannkakor med röda linser är en sak som jag läst om men inte provat och här i bloggen fick jag precis tips om att mixa ner kikärtor i pannkakssmeten. Det måste jag ju testa! (Tack för tipset Kristin! <3) Idag gjorde jag våfflor från Ännu mera vego där man gör en smet med både potatis, morot och grahamsmjöl. Jag ska vara ärlig och säga att jag nog inte riktigt trodde att det skulle funka men gissa vad: SUCCÈ! Olof åt, som han åt. Greta också, och själv tycker jag att våfflorna blev helt toppen. Matigare än vad dom vanliga brukar vara så det här kommer vi att göra igen.

Jag brukar äta mina våfflor med rom eller caviar av något slag. Ibland med tångcaviar eftersom det blir veggo så och ibland med ishavsrom. Sen: creme fraiche och finhackad rödlök. Det är som att sitta och äta förrätt på förrätt när man äter dom så här och vem gillar inte att äta förrätter? Det är ju ett drömupplägg. Sen avslutar jag med en söt efterrättsvåffla. Idag med hallonsylt och vispad grädde.

Yeanyhow. Så här gör man Potatisvåfflor:

Det här behövs:

2-4 råa potatisar
2 morötter
2 dl vetemjöl
2 dl grahamsmjöl
0,5 tsk salt
1 tsk bakpulver
1 dl rapsolja
2 ägg
5 dl mjölk
fett till våffeljärnet
Barntillbehör: vispad grädde och sylt
Vuxentillbehör: creme fraiche, finhackad rödlök och tångcaviar/isahvsrom

Så här gör man:
Skala och riv potatis och morot fint.
Blanda vetemjöl, grahamsmjöl, salt och bakpulver i en skål.
Tillsätt olja, äggen och mjölk, lite i taget, och vispa till en jämn smet.
Blanda ner de rivna rotfrukterna.
Grädda våfflorna!
Servera med vispad grädde och sylt till barnen och creme fraiche, finhackad rödlök och rom/caviar till de vuxna.

Spara

You may also like

5 comments

  1. Tack för tips! Gick hem hos mina barn också 😀 De fick grädde o sylt och jag hade räkor, rödlök och créme fraiche (blandad med lite dill) på mina. Nästan lite langoskänsla men nyttigare!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.