Pasta med svartkål, vitlök och grädde

Allvarligt. Det finns kanske inte något som är godare än kål, vitlök och grädde. Att det ändå tagit mig så lång tid att klura ut att jag skulle kunna göra en pasta, förlåt jag menar en DYNAMITPASTA, av dessa tre komponenter gör mig nästan generad. Okej. Fet hyperbol men ni förstår? Jag känner mig så  o e r h ö r t  nöjd över detta recept att jag till och med avbryter min bloggtystnad för att 1 dela med mig och 2 har recept till ptja låt oss säga nästa vecka när jag kommer att vilja laga rätten igen.

Att den innehåller just svartkål är en slump. Ulf tog fel i butiken, var ute efter grönkål och *hast hast* det blev svartkål: och se där! en alltigenom angenäm ny bekantskap. Men jag tror alltså att det skulle funka prick lika bra med grönkål. Eller kanske broccoli i buketter. Inte direkt en kål men ligger rätt nära i smak ändå?

När jag berättade för barnen att man blir skitstark av det där gröna i pastan så åt dom den med stor aptit. Karl-Alfredluret funkar alltså? Vem visste det?

Nåväl. Så här gör man den URENKLA, URGODA DYNAMITRÄTTEN pasta med svartkål, vitlök och grädde:

Det här behövs:
2 msk olivolja
2 klyftor vitlök, finhackade
200 g svartkål (eller grönkål)
salt
1/2-1 dl pastavatten
1 dl vispgrädde
4 portioner spaghetti

Gör så här:
Skölj och ansa kålen. Jag skär alltid bort stammen som går i mitten av bladet. Skär i bitar.
Värm olivoljan i en stekpanna. Sautera vitlöken.
Tillsätt kålen och låt den slakna. Det tar inte många minuter.
Salta och addera pastavatten så att det blir lite såsigt (plus att man räddar vitlöken från att få allt för mycket färg.)
Koka ihop något och runda av med grädden. Smaka av med salt.
Servera ihop med spaghetti.

Spara

Spara

You may also like

1 comment

  1. Vad gulligt :o) Av morötter bli man brun eller ”kan se i mörkret” som en superhjälte, och av lax tänker man supersnabbt och av choklad blir man glad osv ;o)

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.