Boktips inför sommaren

Den 14 juni kommer jag att kunna ge er några riktigt RIKTIGT feta boktips. Då har Sommar i P1 sin presskonferens och alla de namn som jag har arbetat med sedan i januari blir offentliga och därmed ohemliga. Och några av dom här namnen har skrivit böcker och flera av dom här böckerna har jag läst, eller kommer i alla fall att ha läst tills dess. Och vilka himla läsupplevelser jag har bjudits på! Dom ser jag fram mot att få dela med mig vidare av.

Men nu var det ju inte det här med allt som är hemligt i mitt liv som jag ville skriva om nu. Magadalena, som är en av Böcker kan berikas medlemmar, skrev på fejjan och bad om boktips och helt ogenerat snor jag hennes fråga rakt av. Kan inte ni dela med er av något boktips så här inför sommaren? Den får gärna finnas i pocket så att jag kan ta med mig den lätt och enkelt till Italien //insert emoji med solglasögon// men den kan också komma i ett annat format. Så klart.

Kort sagt: kan ni dela någon boktitel som berört (och varför), som Magdalena (dubbel tvillingmamma by the way, jag bugar mig för dig) skulle ha sagt skrev.

Jag vill tipsa om nyutgåvorna av Selma Lagerlöfs böcker som kom tidigare i år. SÅ SJUKT SNYGGA! Jag tror att jag ska beställa hela bunten och skapa en bokhylla där jag kan fronta dom alla. Som ett konstverk liksom. JA.

Men nu, åter till er:

Spara

Spara

Spara

You may also like

9 comments

 1. Hemmet av Mats Strandberg! Finns inte i pocket än men som ljudbok är den viktlös :-)
  Så himla bra! Jag brukar inte gilla skräckgenren men som jag gillade denna bok. Det kändes nästan lite sorgligt när den var utläst och jag inte skulle få umgås mer med karaktärerna. Fin plus galet spännande. Perfekt sommarbok.

  1. Den har ju också fått så himla fina recensioner! Ser fram mot att läsa den så småningom men jag väntar till efter sommaren tror jag … måste liksom vänja mig vid tanken på att läsa något så spännande som en skräckis.

 2. Några böcker jag har läst den senaste tiden (året) som jag gillat:
  Lena Ackebo – Världens vackraste man (har precis läst ut uppföljaren Kära Barbro, och den var också rätt bra, men den första var bättre tyckte jag)
  Anne Enright – Den gröna vägen
  Linn Ullman – De oroliga
  Elena Ferrante – har läst de två första delarna och står nu i kö på bibblan på del tre, så himla bra
  Jenny Offill – Avd. för grubblerier
  Curtis Sittenfeld – Eligible (älskar!)

 3. Jag köpte hela högen till mig själv när jag fyllde år för en månad sedan. Bästa födelsedagspresenten! De är så sjuukt snygga!

  Sommarläsningstips är Vattnet drar och Jorden vaknar av Madeleine Bäck. De är obehagligt bra och görs sig bäst i strålande sommarsol för annars blir det lätt lite för läskigt.

 4. Tack för tips!

  Vill tipsa om ”och vad har det med mig att göra?” av Sacha Batthyany. Så bra!

  ”Gruvdamen” (Daniel Svanberg) gjorde mig däremot besviken.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.